Tinos Agios minosIk ben op zoek gegaan naar het wezen van creativiteit. Elk werk is daarom in die zin een onderzoek. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Industriële vormgeving en werk sinds 1980 als zelfstandig kunstenaar. Vanaf 1996 vind ik mijn inspiratie in de Griekse wereld van eilanden, kerkjes en kloosters. Ik heb maandenlang gewerkt en geleeft te midden van de oorspronkelijke bevolking om daarna thuis in mijn atelier de puur witte Cycladische architectuur te verbeelden in mijn schilderijen.
 
 
Onderwerp:

Architectuur schilderijen van Griekse kerkjes en kloosters. Er wordt een beeld gegeven van Cyclade architectuur, en van Italiaans-Griekse barok architectuur op de eilanden. Ik werk naar aanleiding van foto's gemaakt op reizen. De drijfveren zijn interesse in religieuze bouwwerken, interesse in het innerlijk van de bouwers die technisch en inhoudelijk meesterwerk leveren, interesse en ervaring in traditionele bouwtechnieken, etcetera.


Techniek:

Lapis Lazuli
Lapis Lazuli
Rode Oker
Rode Oker
Malachiet
Malachiet

De traditie die ik volg is die van experimenteren met materialen. Zo maak ik gebruik van vooral eigen inzichten en ervaring. Vanuit de basis van oude technieken wordt gezocht naar een eigen techniek, nooit vaststaand altijd in beweging. Pigmenten van stenen en mineralen zoals lapis lazuli, azuriet malachiet, marmer en diverse okers worden met de hand in een vijzel fijngewreven en tot verf gemaakt. Daarnaast maak ik ook regelmatig gebruik van bladgoud en bladzilver in mijn werk.

Schilderij:

bladgoud en zilver
Bladgoud en zilver

Voor de compositie wordt gebruik gemaakt van vrij vaste regels. Voor het opbrengen van de verf heb ik geen vaste methode en omdat elke kleur voor elk werkstuk apart wordt bereid, bereik ik hiermee dat elk werkstuk uniek is in kleur en structuur. Vooral de structuur maakt een grote verscheidenheid aan werkstukken. Door het gebruik van zuivere pigmenten maakt het de kleur bijzonder en geeft het een exclusieve uitstraling. Resultaat zijn sobere doeken, zorgvuldig opgebracht als gepleisterde sculpturen die een evenwichtig gevoel van rust en bezinning op de mens overbrengen.